actueel

De zomer is voorbij. Nog helemaal niet corona vrij maar er is hoop in bange dagen.

Uitgestelde vakantieplannen werden boven gehaald en met mondjesmaat konden we allen, senioren incluis opnieuw op reis.

Het werd een boeiende tijd met culinaire ontdekkingen, nieuwe vrienden, leuke foto’s en spectaculaire filmpjes.

Tijdens de periode van halfweg juni tot eind september kon ik driemaal mee o.a. als @ppman met een Intersoc gezelschap. Tweemaal Zwitserland, Flims en Leysin, en eenmaal Oostenrijk, Bad Hofgastein, de nieuwste bestemming.

Een appman (of -vrouw) is tijdens deze periodes het aanspreekpunt voor senioren met vragen omtrent smartphone en tablet en het invullen van CovidSafe gegevens of het PLF-formulier en ervaart aan den lijve hoe veel senioren nog worstelen met ogenschijnlijk eenvoudige ict-toepassingen i.v.m. wifi, mobiel internet, roaming en bluetooth, privacy en veiligheid, cloudwerking, foto bewerking, FaceBook en WhatsApp.

 

Foto’s… onvoorstelbaar hoeveel foto’s er tijdens deze 10 daagsen worden genomen. En dan rijst onmiddellijk de vraag ‘Hoe kunnen we die massa aan herinneringen catalogeren in een apart album?’

En wat voor vele ‘jongeren’ digitaal gepokt en gemazeld een fluitje van een cent is, is voor vele ouderen een serieuze opdracht. 

Voor een buitenstaander lijkt het gemakkelijk om daaromtrent eenvoudige uitleg te verschaffen maar niets is minder waar.

Alle types iPhones werken, op enkele details na, op dezelfde manier. Een heel ander verhaal wordt dit met Android: een onvoorstelbaar gamma van merken, toestellen, elk met een variante op het besturingssysteem. raak daar maar wijs uit…

 

Vandaar dat we in de rubriek ‘App van de maand’ starten met een minicursus Foto's.

We beginnen met het aanmaken en vullen van een album, foto’s toevoegen en eventueel verwijderen.

Later willen we het hebben over importeren en exporteren van foto’s,  foto’s bewerken en een diavoorstelling maken.

 

Graag opmerkingen en/of suggesties.